Stress

STRESS

Vor tids psykiske reaktion og definition på overbelastning og forjagethed.

"Stress er kommet for at blive", er der én der har sagt, og knyttet det sammen med en forjaget kultur, hvor al adfærd bliver omsat i tid, og end planlægning der knytter sig mere til uret og behovet for effektivitet, end til menneskelige behov - Og hvad der er godt for mig.

Dette kan medføre perfektionistiske krav til sig selv om at yde mere inden for de timer vi har til rådighed, og udelukke kroppens og psykens behov for ro, hvile og overblik.

Faktisk er Stress rigtig ofte knyttet sammen med manglende overblik, indre uro, ængstelse og en krop der er gået over i et alarmberedskab, som om de job- eller familiemæssige krav er livstruende ikke at opfylde.

Stress er kroppens måde at sige fra over for belastninger, som på den ene eller anden måde er blevet urimelige for det enkelte menneske.

Man kunne også sige, at når vi mennesker ikke selv forstår grænsen for hvad vi kan magte og ikke magte og ikke tager hensyn hertil, så går der en kropslig reaktion igang, som over tid hindrer dig i at fortsætte, og som du kun kan komme uden om, ved at ændre vaner, blive klogere på hvad hensynet til dig vil sige, og i et lidt større perspektiv forstå hvad du har brug for.

Måske kræver det en omlæggelse af dit liv, et nyt arbejde m.m. , men ofte vil det være rigtig god ide at få en stressrådgiver på banen, for at få modspil og se alternativer til en ødelæggende og destruktiv livstil.

Få en prøvetime, og lad os se hvad vi kan gøre for dig?


Stressbehandling

At arbejde med sine vanskeligheder omkring stress kan groft set skitseres til to metoder

 

1) En analyse og bearbejdning af hvor dine kilder til stress, også

kaldet stressorer

optræder i dit liv, og hvordan du skal forholde dig til dem.

Dette sker bedst i samarbejde med en stressrådgiver, og hvor vi

sammen undersøger hvad du har brug for.

 

2) En selvhjælpstræning, hvor hovedvægten er lagt på en meditativ

til gang til at opnå ro og indre hvile, overblik og

opmærksomhedstræning på egne behov.

Se under menupunktet "meditation" i venstre margin, om

videnskabens genopdagelse af en årtusind gammel tradition, til

selvhelbredelse, nu renset for religiøst indhold.